Tartalom
VB Club 12
 
Közérdekű Információk
 
Tudtad-e ...

...hogy még működik a honlap?

 
Irkák
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Képzelt képriport egy képzelt országból
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Impresszum

A VB Club 12 hivatalos honlapja. Szerkesztők: Farkas Balázs, Nagy Gergely Józsi E-mail : vbclub@citromail.hu

 
9

Droeoezs- Kisbeeg1
Látogatás a G2-k szülőföldjén

Mint emlékezetes, az I.Ilona híd lezárásakor jelentette be az FKV a G ípúsu járművek iránti nagymértékű igényeket további 20db beszerésével kívánják enyhíteni ( 20 évvel az utolsó beszerzése után!- Bár Budapesten is volt egy Csufi ). a bejelentés természetesen nem előzmény nélküli, sőt ekkor már a vázak nagyrésze ( ha még motor nélkül is) nyúzás alatt állt a drőzsi " Aranycímer mgtsz" tesztpályáján.
A G2 sorozat ötlete 2011 és 1916+1917 másfél évvel ezelőttí emlékezetes ütközésekor merült föl. A helyrefozott 2011 Et-elektromos berendezésekkel való felszerelése után menetdinamikailag vizsgálták a konstrukciót, s úgy találták hogy azok  meghaladják az FVV-házicsuklós képességeit! 2011-et egyébként már tartalékalkatrészek segítségével most alakítják vissza normál "G-vé" ( főjavítása során várhatóan BUSE-kijelzőt, s bolygóajtókat kap majd ).
Előzetes kérelmünk alapján megtekinthettük a G2-k drőzsí nyúzását.

I.: Drőzs- kisbég, Drőzs-kisbég állomás, köszöntjük kedves most érkezett utasainkat!
II.: Az állomás előtt végállomásozik az egyes villamos ( merthogy csak egy vonal van ), és a MAÁV K29. A bengáli mellett a tommányiszemély vár az indulásra, Mk49-stül.
III.: Mikolád fele zakatol a vonat,- a Kozák utcában.
IV.: Egy tekntélyes sugarú "sarlóív" után átbújik a kisvasút a nagyvasút alatt- a túlodal Kisbég, ez az oldal Drőzs!
V.: A hídnál érnek véget a vasútállomás tárolóvágányai is. S ágazik ki a Fényesvágás-Bozsókd (MAÁV 22) vasútvonal is.   Fiktovból nemzetközi gyors gigantja robog át a képen, mögötte lengyelamál-magyaramál-csehamál kocsiparádé.
VI.: Van lassabb is... A Bozsókd- Drőzs-kisbég személy döcög pupossal és három Bhv-val.
VII.: Vissza már csörgő megy.
VIII.: Birodalmi Vágányromboló beng a Hollán Ernő utcában. ( képbelógó váltó a kisvasutat keresztezve a "nagyvasútállomás" tárolóvágányaiba csatlakozik.
IX.: Illyés Gyula tér.
X.: Bengáli duplum a Bartók Béla úton, Déry telepen.
XI.: És már el is érkeztünk a bláthytelepi hurokhoz.
XII.: A kocsiszínből kiáll- a változatosság kedvéért egy Csm2.
XIII.: Ik260T robog el a pihenő villlamos mellett. Egyébként a város közlekedési hálózata igen egyszerű: "Óváros" ( a vasútállomás félkilóméteres körzete ) és kandótelep közt az egyes busz, Kandótelep és rónaytelep közt a kettes busz (Déry telepen keresztül ) és az egyes troli ( Bláthy telepen keresztül) közlekedik. Az egyes villamos pedig az ófalui hurok és Bláthy telepi hurok közt döcög.
XIV.: vészesen közelgett az üzemlátogatás órája, így fölszáltunk egy függényi személyre ( a képen érkezik Kandótelep- sorompó megállóhelyéhez (egyébként itt ágazi ki az átrakóba menő vágány)).
XV.: Sárikamajor állomás. A negyediktől a nyolcadikig minden vágány terhekkel foglalt.
XVI.: "keskennyomközű síntrabant" érkezik az első vágányra. Ezután keresztülvágtattunk vele naraforgóson, kultúrtermen, repcésen, nádasokon, lóheréseken, malyd egy krumpliföldön eltávolították a vágányról a "kiskocsit". Innentől gyalog folytatuk utunkat egy kukoricásban megbúvó normálnyoközű vágányig ( Tisztára mint a petőfi 6?-na, az a film Amihez az Illés megzenésítette a talpramagyart- meg az Európa újra csendest... ).
XVII.: A kukoriczaszárak közül elősejlik egy G.
XVIII.: Majd mégegy, s mégegy, s mégegy, s mégegy... szóval tizenöt darab G.
XIX.: A szerelvány végén "MÁV M61-004, "A" vége, "forgó" vázasaostul, motorostul. Jelenleg csak a 600V-ot fejleszti, de amíg nem érkeztek meg fiktovból az elektromos berendezések, bizony a vonóerőt is képviselte.
XX.: Dombra föl,
XXI.: dombról le,
XXII.: sík a talaj-húzz bele!
XXIII.: Amíg négyeske gázolajat vételez, (ld a képet!) addig körülnézhettünk a G2-kben.
XXIV.: Eddig nem értettem, mért oly fura az ablakkiosztásuk, és mi az a doboz a tetejükön- úgy néznek ki vele mint egy krúdyi postakocsi, amint Budáról Szepességbe tart). A villamosok középső része alacsonypadlós!
XXV.: Még egy kép a nyúzó kocsikról. Majd vége az oldalnak.
XXVI.: Ráadás: Szergely-gigant-C50 mesterhámas.

VÉGE!       
  

 
Pontos idő
 
Naptár a 2016-2017. évi menetrendi időszakra
2017. Szeptember
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Weit und Breit - Élménybeszámoló
 
Mese egy vasútról
 
Irodalom
 
Kiemelt linkek

A VBClub további képei:

http://indafoto.hu/vbclub/
collections

A MÁV honlapja:

www.mav.hu

A MÁV-Start Zrt. honlapja: 

www.mav-start.hu

A MÁV-Cargo honlapja:

www.mavcargo.hu

A BKV Zrt. hivatalos honlaja:

www.bkv.hu

A Fővinform honlapja: 

www.fovinform.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja: 

www.met.hu

A Közlekedési Múzeum honlapja:

www.km.iif.hu

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Tartalom

A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    &#9835; Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! &#9835; ZL Hungary &#9835; ZL Magyarország &#9835;    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!