Tartalom
VB Club 12
 
Közérdekű Információk
 
Tudtad-e ...

...hogy még működik a honlap?

 
Irkák
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Képzelt képriport egy képzelt országból
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Impresszum

A VB Club 12 hivatalos honlapja. Szerkesztők: Farkas Balázs, Nagy Gergely Józsi E-mail : vbclub@citromail.hu

 
31

Fiktov16
A hétvége huszonegy pillanata
    "A kecske meghal, a káposzták éheznek"

Pár hete már azt hihettük mi itt Magyaramália kies székesfővárosában, hogy többé nem lesznek már 19-nél magasabb számcsoportú villamosvonalak, s most pedég lőn 70; 71; 80. Igaz, csak hétvégén, s 7; 8; 9; 10; 13; 17 nem is jára- lévén hétvégénként 10 és 17 70 számon, 8 és 9 80 számon, míg 7 és 13 71 számon összevonva- míg a hatos Kádárdüllő (Ady Endre út-természetesen SZE. második feléig-nem közlekedik). Így szombat s vasárnap a Szent János utcai s Kőrösi Csoma téri végállomások üzemen kívül helyeződtek- illetve a belsőbb területeken nőtt a járattsűrűség, és példának okáért Istvándi s Ferenctelep közt javulának az eljutási idők (-1 átszállás). Azért a 71-es 40' es menetideje... Nézzünk hát körül, mikor még az ebédek melege száll...
I.: Jól megszokott nyitókép, G2 a Csiga utcában. Most éppen Rozovics Sándorné vegyeskereskedése előtt.
II.: Pollányi Mihály út, előtérben a lóvonat "gépe" rágja a zablát, háttérben valami ikarusz gurul vala lefele.
III.: G2 pollányi Mihály utcénél befelébb Erdős Pál útján. Szó-szó, nem szokatlan látvány (kocsizsíni menetek), de azért lekapásra érdemes- főképp ha mellette ott egy Et+Ep+Et...
IV.: Lóvonatunk immár menet közben,
V.: s MAÁV-Ferenctelep előtt a hétköznapi tízes végállomásán. Az egész viszonylatszabászat oka ez a röpke két megállós lóvasút- az igazgatóság megígérte, hát legyen is úgy- csak akkor hova járjon a 10? (vegyes forgalmat nem szívleltek volna- avagy ne is járjon?)- így döntöttek végül is 10 s 17 összekötéséről (ilyen irány persze volt már- a régi 15-ös). Ezután jöve az ötlet a többi két vonalösszekötésről, s a két ominóz végállomás szüneteltetéséről...
VI.: Mint tudjuk, Ferencteleptől csak egy megálló Szegfűhalom kitérő. Képünkön épp Johan Wolfgang Goethe keresztel Weiner Leóval (a mester egy időben inkább teherfordás gép volt, most inkább a marslakónak szokása...).
VII.: Előtérben szakállszárító ikaruszok, háttérben Fiktov pazar panorámája.
VIII.: 1720+6040 Istvántelep- Krúdy Gyula utca végállomáson, a 3-as vonal képviseletében.
IX.: Bevallom, nem szorgoskodtam Istvántelep (külső Béke út) bejárásán, még mikor Et+Ep+Et pörgött az ötösön, ezt a képet viszont iderakom. 1520+5905+1521, még pár héttel ezelőtt. A háttérben a hármas valamelyik F+Ep-je.
X.: Vissza a jelenbe... Sátor utcában hurkul az 5-ös, immáron 1768+5918.
XI.: Bay Zoltán tér- a hurkon valami G2 áll. Illetve indul Sellő fele. Megjegyzendő, hogy mi is eredendőn arra kéne majd hogy eljussunk (17:00-tól a Fuldvornicai Filharmonikusok koncertjére jegyünk volna...). A hurok egyébként még a 12-esnek volt végállomása, körülbelül 1952-ig (Valamikor akkor indította még az ifjabb Vitányi a Sóti Néplapot).
XII.: 2403 élesen fordul Macska tér irányából Csigadüllő fele.
XIII.: Nem túlzottan megszokott látvány a G-kocsi sem az Erzsébet hídon,
XIV.: Sem pedig Csobánc téren- főleg, ha kettő (2008; 2034). kivétel persze a kocsiszíni kiállás de ezek itten a 71-es forgalmi kocsii.
XV.: Medve tér kicsit árva- az 5 már elkerüli, 2A hétvégénként nem közlekedik, csak a tizenötös G-i állnak be az egyre-kettőre (a képen 2000 a kettőre).
XVI.: Pipa téren semmi változás nincs nyárnak eleje óta, viszont innen még egyetlen egy képet nem közöltem. Pedig mint a képen látható, itt szinte lehetetlen csak villamost fényképezni. Nomeg épp egy 11-es (1652+6011+1553) érkezett, eljöttünk hát véle végállomásáig.
XVII.: Ízelítő a Bródy Sándor téri trolivégállomásból (103 s 114-mint köztudott).
XVIII.: Ezen a sarkon fordult be régeste-rég (még 1981 előtt) a Káposztás fele dúdoló villamos.
XIX.: 114-el pár perc csupán Endrédytelep. Most épp az árnyékban pihen egy Ikarusztroli.
XX.:  Iskola utca kitérőjében a forgalom változatlan. (Vajh mikor érkeznek a hármasra a Ht-k?)
XXI.: Endrédytelep- MAÁV előtt a 71-es G-je pihen, ezzel nagyjából el is jutunk majd célunkhoz... talán...
VÉGE!   

 
Pontos idő
 
Naptár a 2016-2017. évi menetrendi időszakra
2017. Szeptember
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Weit und Breit - Élménybeszámoló
 
Mese egy vasútról
 
Irodalom
 
Kiemelt linkek

A VBClub további képei:

http://indafoto.hu/vbclub/
collections

A MÁV honlapja:

www.mav.hu

A MÁV-Start Zrt. honlapja: 

www.mav-start.hu

A MÁV-Cargo honlapja:

www.mavcargo.hu

A BKV Zrt. hivatalos honlaja:

www.bkv.hu

A Fővinform honlapja: 

www.fovinform.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja: 

www.met.hu

A Közlekedési Múzeum honlapja:

www.km.iif.hu

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Tartalom

A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    &#9835; Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! &#9835; ZL Hungary &#9835; ZL Magyarország &#9835;    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!