Tartalom
VB Club 12
 
Közérdekű Információk
 
Tudtad-e ...

...hogy még működik a honlap?

 
Irkák
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Képzelt képriport egy képzelt országból
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Impresszum

A VB Club 12 hivatalos honlapja. Szerkesztők: Farkas Balázs, Nagy Gergely Józsi E-mail : vbclub@citromail.hu

 
41

Fiktov18
Makapeszi, ha kap, eszik!

 És a VB, ha teheti, fotóz. Nem tekintve a nem-fotózó VB-ket. Azokat, kik inkább csak utazni szeretnek. Bár vannak napjainkban olyanok, kik a VB atribútumának tekintik a fényképészi fölszerelést. Emellett még vannak a vasútmodellezők (esetleg virtuális terepasztalon), s a relikviagyűjtők, illetve fenti típusok vegyülékei. Ezen a szeptemberi vasárnapon éppen egy GANZamál nyíltnap adott alkalmat. Üzemi nyíltnap, a kapu nyílik: 9ó, 30p.
I.: De még addig van pár percünk. Fotózhatunk G-t a 15-ön,
II.: s F+Ep-t az 5-ön. Mindkettöt vasút (jelen esetben közúti vasút) fotósokkal fűszerezzük. F+Ep? Jut eszembe, ma volna a tizenhármas F+Ep-inek utolsó üzemnapja. De mivel ma nem közlekednek (hétvégi feszített átlósgék)- a pénteki volt az. Holnaptól üzembeállnak 2112-2123, a második tizenkettes pakk Ht. Persze megint csak szólóban fognak közlekedni, s Endrédytelepen majd deltáznak. Hétvégénként pedig majd a négyes G2-it szabadítják majd fel. Tíz szerelvény bizony, bárhogy is nézem feleslegessé válik- a 2; 2A; 3; 5 vonalak kiszollgálására elegendő 90 szerelvény.
III.: A várt kapunyitás elmaradt. Hanem az iparvágányon megjelent az FKV 2400+6100 számú Bavissmot (az ss nem 120 km/ó-t jelöl...) szerelvénye. Mitnemondjuk, illik a hely szelleméhez. Egyszer már Északgyártelepen is készíthetnék néhány fölvételt (régen kellett volna, mikor még Ey-ok vártak a bobók keresztjeire.)
IV.: minek nevezzelek? Őszintén szólva, a gőték legalább akkora sikert jelentenek a GANZamálnak, mint a teknők az SH-nak (nojó, SM-nek, dehát egy ex GyVsnek többet mond az SH). Legyél mondjuk Visonta! (van benne hőerőgép is, villany is...). De maradhatsz a mi lengyelünk is akár...
V.: kobakot fel, irány a hetes csarnok. Benne a kettescickány, egymaga.
VI.: cickány pípsó. Lehet azonban, hogy a gépészebb érdeklődésűeket volna érdemes fotózni.
VII.: még egy kép, csak hogy legyen kép. Elvégre hamár kettőt közöltem erről az egy gépről.
VIII.: Hetes csarnok után következett az ötös. Itt két pupos fogadott minket. Úgy tűnik,
IX.: Amáliában is hódít a remot. (Perszre, a csehek már megint előttünk járnak).
X.: A két gép kissé más állapotban van. A tizenyolcs kissé összeszedettebb,
XI.: mint a száznégyes. Csak reménykedjünk abban, hogy a festésük nem követi majd az óhazai divatokat. (meglehet, hogy csak pályaszámaikban (301; 302 különböznek majd a többitől- meg azokban a kéményekben... De ez még a holnapnak muzsikája).
XII.: És kinyílt végre a harmadik ajtó is (a harmadik csarnoké, történetesen). A mai nap meglepetése. Nem véletlen, hogy éppen a tizenkettedik képet szentelem ennek. Mert a tizenkettő az egy szép szám. Van még pár ilyen. De kevés.
XIII.: A tizenhárom például semlegesebbb. De persze csak föl kel szorozni, s máris egy szép számot kapunk... De, hogy szebb e ennél a szegény villamoskocsinál meg nem tudom mondani. Mert szegény bizony, bármily szép is. S bizony már nem mai kislány. Bennevan már a bakfisskorban. Előbb úgy indult, hoy Csuffi lesz, de aztán alacsony befüggesztett középrésszel kívánta meg leendő vőlegénye, az FKV. Majd jött egy vezérléscsere- majd még egy, legvégül pedig egy allgemeine alacsonypadlósíás (ezzel a  meghajtás újbóli cseréje járt), majdpedig a középrész kikosarazása. Mostanra végül azonban úgy tűnik, elvette az FKV. S be is sorolta: 2300 (a gyár és az FKV képviseői röptájékoztatót tartottak. Az FKV forgalomba állít további 99 I-t (ez lett a típusjelölés, logikusan)- majd valamikor 2007-től. 2300 pedig már idén karácsonykor az utazóközönség részére fog állni (reméljük, azért gurulni is tud majd).
XIV.: A csarnokban még egy kocsikezdeményt állítottak ki. sorok közt olvasva ezek után úgy tünedezik fel, a Ht-k ből max 200 lesz összesen állományban (2100-2299). de ez még a messzi jövő. Addig is
XV.: betekinthettünk 2300 utasterébe. kellemes. Mondjuk egyszer már jártam egy budapesti Combino utasterében is- a Moszkva téren, még valamikor április legelején. Azóta már bizonyosan a Teréz s egyéb körutakat róják.
XVI.: A csukló. A doboz megett a kerekek. A "csövek" a tengelyek felett vannak.- Lévén a tengelyek a csukló padlójában futnak.
XVII.: A födelet az üzem képviselője kérésünkre föl is nyitotta. Úgy hiszem, menet közben mi majd nem tesszük. Egyébként az a torpedó alakú cső a motort takarja.
XVIII.: ím, az idő lejár, jöjj értünk lengyelünk! S elragedott minket a fürge motor, s vezérlőkocsija. S meg sem állt velünk egészen Héllyalmás kocsiszínig (nem, azért a MAÁV hálózatára nem rándultunk át. A villamos pályáján tettük meg utunk.
XIX.: Ez már Héllyalmás kocsiszín. Az egyik csarnok előtt fölsorakozott a második tizenkét Ht.
XX.: Hátul a kerítés már az első pakk selejtezett F (különösek így, pótok nélkül...).
XXI.: 1721 a sor elején,
XXIII.: 1725; 1723; 1728;
XXIV.: 1722; 1720; 1729;
XXV.: 1724; 1726; 1727 a sorban. S betűk kanyarognak a szemem előtt, veresen mint a zárlámpák fénye. Ezzel oldalamnak
VÉGE! 

 
Pontos idő
 
Naptár a 2016-2017. évi menetrendi időszakra
2017. November
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
<<   >>
 
Weit und Breit - Élménybeszámoló
 
Mese egy vasútról
 
Irodalom
 
Kiemelt linkek

A VBClub további képei:

http://indafoto.hu/vbclub/
collections

A MÁV honlapja:

www.mav.hu

A MÁV-Start Zrt. honlapja: 

www.mav-start.hu

A MÁV-Cargo honlapja:

www.mavcargo.hu

A BKV Zrt. hivatalos honlaja:

www.bkv.hu

A Fővinform honlapja: 

www.fovinform.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja: 

www.met.hu

A Közlekedési Múzeum honlapja:

www.km.iif.hu

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Tartalom

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok