Tartalom
VB Club 12
 
Közérdekű Információk
 
Tudtad-e ...

...hogy még működik a honlap?

 
Irkák
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Képzelt képriport egy képzelt országból
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Impresszum

A VB Club 12 hivatalos honlapja. Szerkesztők: Farkas Balázs, Nagy Gergely Józsi E-mail : vbclub@citromail.hu

 
12

fiktov9
Héllyalmás, kádárdüllő és Káposztás, változások előtt

A helyzet egyre fokozódik! Heteken belül várható az első tizenkét "H" (Héllyalmás-állományába), illetve az utolsó ( huszadik ) "G2" ( Ferenctelep állományába) megérkezése, és forgalombaállása ( Hiszen Ulkán, illetve Drőzs-Kisbégen már lepróbázták szinte valamennyit). Ettől kezdődően A hatostól és kilencestől elbúcsuzhatnak az "F+Ep"k a négyes az "Et+Et"-ktől, Fiktov pedig a kilencestől ( nem sokáig, hiszen másnap a huszas már kilences lesz ). A négyesen innentől kezve 15 "G2", a hatoson 12 "szimplahá" fog közlekedni. A 35 db "F+Ep" vel megindul a forgalom az Erzsébettelep-temető ig meghosszabbított ötösön. Az így feleslegessé váló 80db Et-t, 20 db Ep-t leselejtezik. A négyes innentől kezdve Káposztás-MAÁV ig fog közlekedni, A Neumann János út és Simonyi Károly tér közt felszedik a maradék egyvágányt. Ady Endre,- Neumann János,- Beke Manó,- és Bíró utcákban megépítik a hiányzó második vágányokat, A Káposztási hurok "Salak utcai felét" elbontják. A Héllyalmási hurok is befejezi pályafutását, a hatos Kőrösi Csoma térig hosszabbodik.  Remélem enyi változással már felcsigáztam a mélyen t. olvasók kiáncsiságát.
I.: A Héllyalmási hurok bejárata, Gőz utca, 1786+5981 kanyarodik be. Itt is kanyarodott már mindnonnan a villamos!
II.: Gőz utcai életkép.
III.: ZIU9 és F+Ep egymás mellett állomás téren.
IV.: 1790+5985 megett Héllyalmás MAÁV.
V.: Síp utcai életkép.
VI.: Ezt a szergejt a tizennyolcas és hérmas felett nem tutdtam kihagyni!
VII.: 1970 ben a Kádárdüllői sorompónál történt vonalelvágásokkor a Bíró utca- Platán utcai vágányokat is fölszedték, a kádárdüllői "óriás" hurkot a Neumann János utcán át, egyvágánnyal kötötték be a Radnóti Miklós útba. S vajon hogyan lehet egy kétvágányos vonalat legkevesebb váltóva viszonylag használhatóan elágaztatni?- hát ha két egyvágányú vonalra ágaztatjuk el! Így A Radnóti Miklós úton kiiktaták az utcatengely felőli vágányt ( képek tanúsága szerint még a kilencvenes évek első felében is megvolt még foltokban! ) Neumann János utcától Platán (ma Simonyi Károly ) térig.
VIII.: a puritán vágányrajznak persze hátránya is van, pl ha az előbb érkező villamos még "ellenvonatra" várna, a későbbinek pedig már mehetnékje volna. Íme a tornamutatvány!
IX.: Most tolat farral előrre, keresteződősben átlósan az "F+Ep"!
X.: Marconi park. Az új, kettősvágányú pálya valósínűleg az út közepén vezet majd, a háttérben somolygó ZIU persze marad.
XI.: Salak utca: itt sem lessz már sokáig villamos.
XII.: Káposztás-MAÁV. Valószínűleg visszaépítik a "régi tízes" hurokvégállomását, ott fordulnak majd az egyirányú H-k.
XIII.: Simonyi Károly tér, 1584+1585 pihen a volt kocsiszín előtt, 1684+1685 kihalad Szarvas fele. Régen azért nagyobb volt itt az élet! (Nemsokára már ekkora sem lesz).
XIV.: 1678+1679 Radnóti Miklós út egyvágányú szakaszán. az elbontott vágány helye még látszik!
XV.: Az Ady Endre utcai egyvágány az 1980-as átépítésekkor került beépítésre, a második napjainkban fog.
XVI.: Zöld Dió ( nem a Palotai Boris regény...) utca 1779+5929 keresztez 1767+5917-tel.
XVII.: a Grieg téri trolivégállomás, ikaruszok egymás közt.
XVIII.: Végezetül A Káposztási hurok. Nemsokára már G2-ket fotózhatun F+Ep helyett.

VÉGE!           

 
Pontos idő
 
Naptár a 2016-2017. évi menetrendi időszakra
2017. Szeptember
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Weit und Breit - Élménybeszámoló
 
Mese egy vasútról
 
Irodalom
 
Kiemelt linkek

A VBClub további képei:

http://indafoto.hu/vbclub/
collections

A MÁV honlapja:

www.mav.hu

A MÁV-Start Zrt. honlapja: 

www.mav-start.hu

A MÁV-Cargo honlapja:

www.mavcargo.hu

A BKV Zrt. hivatalos honlaja:

www.bkv.hu

A Fővinform honlapja: 

www.fovinform.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja: 

www.met.hu

A Közlekedési Múzeum honlapja:

www.km.iif.hu

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Tartalom

A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    &#9835; Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! &#9835; ZL Hungary &#9835; ZL Magyarország &#9835;    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!