Tartalom
VB Club 12
 
Közérdekű Információk
 
Tudtad-e ...

...hogy még működik a honlap?

 
Irkák
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Képzelt képriport egy képzelt országból
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Impresszum

A VB Club 12 hivatalos honlapja. Szerkesztők: Farkas Balázs, Nagy Gergely Józsi E-mail : vbclub@citromail.hu

 
11

Fiktov8
A helyzet délen...

Kéthete: búcsúztattuk a "hosszú hetest",  kaptunk igéretett a Cserepesi Villamos Vasútról, nomeg láthattuk az Oskola úti kéregalagút ásásának ünnepélyes megkezdését. Most nézzük, hol tartanak a munkálatok.
I.: Bajonics téren még semmi sem látszódik az alagút ásásából, viszont a villamosvégállomást már sikeresen "megcsonkolták".
II.: Most már csak az Oskola utca nyugati vágánya maradt meg (így az most egyszerre ki- és be járat, képünkön 1627 történetesen be- jár ),
III.: A hurok keleti felét is "leharapták"- Így két csonka vírul jelenleg az állomás előtt.
IV.: Viszont meghagyták az egykori "rumlit"- bár ezt is megcsonkolták, s végét egy kicsit "kiegyenesítették", így itt nyugodtan, egyébb forgalmak mezavarása nélkül lehet visszafogni a
V.: kocsiszinbe.
VI.: favázas kereszt- Sipos forgalmi kitérő. Egykor még Capodi verea utcánál véltem látni az utolsó utast szállító favázas kocsit.
VII.: Liszt tér- végllomás. Gondolkodtak a villamos továbbvezetéséről a Kés- Kanál utca hurokban, aonban ezt menetrendszerkesztési elvekre, illetve egyébb okokra való tekintettel elvetették.
VIII.: Amint látható, már sem a Kanál utca,
IX.: sem a Kés utca felett nincs póráz.
X.: Belső- Akác út és Kés utca kereszteződésében megbontották a vágányt, s valami vágánynak látszó műtárgy továbbvezet a Belső- Akác úton.
XI.: a vágány 200-300m megtétele után bekanyarodnak a Druska partjára, elhalad valami rakodópartszerűségen, majd egy vágányzáró bakban végetér.
XII.: Hátunk mögüll oly jellegzetes hangokat hallunk, mellyek Mazsolárára utalnak!
XIII.: Hiszen ez tényleg Mazsola (így, nagybetűvel)! -Az FKV M28szerű dízelmozdoya. Szegény már tucatnyi festéskorszakot átélt ( ezért is imádják a közlekedéstörténészek, hiszen segítségével bármely, őt is tartalmazó képnek néha éves pontossággal is lehetséges a kormeghatározása! ). A fiktoviak szarint legszebb korszaka az volt amíg az FKV szabvánfestésében pompázott. Az utóbbi éveben már évente nyílt pályázatot hirdet a vállalat, s közönségszavazással dől el az adott évben évényes festés.
XIV.: Néhány normálnyoközű Uba-t húzott magával. Az ubák a uszályba ürítik kő-és föld tartalmukat ( a vízügyi hatóság vásárolta meg, gátépítéseknél- felújításoknál lesznek felhasználva.
XV.: Oskola kitérőnél a munka dandárja!
XVI.: De hova megy a mazsola? A sínek az oskolába vezetnek!
XVII.: a sportudvaron átrakót létesítettek. Itt lapátolják át a munkaterületről érkező "bányavasut" szállítmányát a "kikötői irányvonat"-ba.
XVIII.: Oskola utcai bányavonat. Élén az ex "wietkong XII" C50 alapú páncélmozdony, immár a Béderi Szénbányák tulajdonában.
XIX.: A gondnok garázsában rendezték be a "kocsiszínt. Jelenleg egy másik "pánCél50" pihen benne.( Mazsolát ideinglenesen az igazgatói irodában szállásolták el.).
XX.: Mindezen kellemetlenségekért cserébe tanév folyamán minden reggel 7:45 kor "iskolavonat" közlekedik az Oskola utcában, illetve a belső-Akác úton a tanulók összeszedésére. A két személykocsi (mindkettő a Béder- Kisfa keskennyomközű vasútról származik, csak az egyik normálnyomközűsített- bár eredetileg mindketten villamosok volta Saródon, a fotballkapu melletti csonkákon várja feladatát (hál' istennek, addig még több mint egy hónap van hátra!).
XXI.: végezetül egy kép az Oskola utcai "frontfelytés"-ről.

VÉGE!      

 
Pontos idő
 
Naptár a 2016-2017. évi menetrendi időszakra
2017. November
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
<<   >>
 
Weit und Breit - Élménybeszámoló
 
Mese egy vasútról
 
Irodalom
 
Kiemelt linkek

A VBClub további képei:

http://indafoto.hu/vbclub/
collections

A MÁV honlapja:

www.mav.hu

A MÁV-Start Zrt. honlapja: 

www.mav-start.hu

A MÁV-Cargo honlapja:

www.mavcargo.hu

A BKV Zrt. hivatalos honlaja:

www.bkv.hu

A Fővinform honlapja: 

www.fovinform.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja: 

www.met.hu

A Közlekedési Múzeum honlapja:

www.km.iif.hu

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Tartalom

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok