Tartalom
VB Club 12
 
Közérdekű Információk
 
Tudtad-e ...

...hogy még működik a honlap?

 
Irkák
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Képzelt képriport egy képzelt országból
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Impresszum

A VB Club 12 hivatalos honlapja. Szerkesztők: Farkas Balázs, Nagy Gergely Józsi E-mail : vbclub@citromail.hu

 
37

V2
Karácsonyi ajándék, VB módi szerint

 És most nem arra gondolok, hogy valaki kap egy zárjelző, avagy menesztőtárcsát, neadjsten egy fughertcsörgőt, vagy aranyárú mazsolát. Hanem, hogyha egy négyéves kisfiú addig nyaggatja bácsikáját, hogy gőzöst, gőzöst, míg az nem enged. Igaz, ennek szükséges, de nem elégséges feltétele, hogy legyen gőzös. Azt pedig (esetleg csak szobor, avagy kazángép- de akkor is gőzös-ne feledjük, akkoriban még szó sem volt Drezsináról...) bármikor képes mutatni egy vérbeli VB, márpedik nagybátyám az volt, -s persze vérbeli muzsikus is, megbizonyosodtam róla, mikor húgomat (dec.23-át Branhauberék lányaival töltötte...) s engem karácsony délelőttjén beutaltak a Fiktovi "Fülharmónia" Jacobi Péter karácsonyi koncertjére.
 Ma már tudom, évtizedek óta tartják (kis) gyerekkel éppen nem rendelkező muzsikusok, s míg a kicsik tíztől délig zenét hallgatnak, addig a szülők s a nagyok otthon feldíszítik a karácsonyfát. A műsor általában egy-egy mesejáték, s valami könnyedebb, mondjuk Karl Maria von Weber Bűvös vadásza (Der Zauberlich Jäger?)- persze mondjuk csak a nyitány, meg esetleg mikor a vadmalac keresztülvágtat a színpadon, mint Pannonhalmán a rakott bauxitszergely. Avagy, bár kissé nehezebb- Beetoven hegedűversenye, azt úgy is 23-án mutatták be annó...
 Tehát, miután 23-óta nyaggattam "szegény" Ervin bácsikámat azzal a gőzössel, 27-én hajnali hatkor kivert az ágyból, hétkor már a villamosról szálltunk át trolibuszra Kossuth Lajos téren (azóta sem tettem, állíthatom Ivoa modorában), s Hopcságot találkoztunk Branhauberékkel. Úgy tűnik, Imre is ugyanazt kapta karácsonyra, mint én- csakhát ő már valószínűleg előbb megfertőződött.
I.: Hopcság mh és duplaböbe vagy négy By-al, egy Ay-al.. A felkavart hóbol ítélve halad, bizonyosan valami gyors Sükköd felől.
II.: Ez a "rumi motor" (jelenti magyaramál VB-ül a 2Bmot+6Bzx szerelvényeket) viszont megáll. visszautasíthatatlan ajánlat.
Találós kérdés. Milyen egy négyéves gyerek számára majd két óra jendrózás a havas pusztán (no jó, a puszta azért dimbes-dombos). Mindenesetre azért örültem, mikor Igócsaródot leszálltunk. S lőn csoda, ott a "csúnya piros mozdonyok" közt
III.: egy szép fekete várt ránk, A490,068. Mai eszemmel már tudom, a Pogárdi cukorgyár egyik ipari gépe volt az, mit karácsonyi gőzösözésre kértek kölcsön az igócsaródiak, ezzel pótolván egy napig egy Mk48-ast. Azóta már ő is kanál. Igazándiból ekkor fűtötték fel talán utoljára ( következő év januárjában járt le a kazánvizsgája). Mellé, ugyancsak a gőzösözés kedvéért- Ypsztichék 600mm-es háromtengelyese is kijárt ( S93.02.17.- detto).
IV.: Fotómegérkezés Bratinkatanya megállóhelyre (előbb letette az utasokat, hátrahúzott, majd újra megérkezett).
VI.: Zsenyér állomás, a fotósok kedvéért: gőzösünk tehervonattal.
zsenyérről az utasok egy része visszagőzösözött, míg mi öten áthajóztunk Darvasdra. Darvasd város, ma már tudom, híres kikötőváros (Bölcsér, csút s Kucsár mellett), híres hajósairól, halászairól. S egyébként is festői, télen pedig mesés (egész első magyaramáliai utunkra alkalmazható).
VII.: Mesés város mesés terén mesés állomás.
VIII.: Mesés állomáson mesés vonat. Nagydácsia s megette Dnz, Az, s vagy 5Bz.
IX.: A Darvasd- Dény vasúton bizony gyakortan nem a személynek van elsőbbsége. Melletünk éppen egy pupos halad havas tehervonatával. (Ekkoriban még nem érkeztek meg a használt szergelyek, s a dromedárokat csak a legerősebb pályákra szabad mindmáig rendszeresen ráküldeni. Így a legtöbb tehervonatot- a hruscsovdízelek kimúltával, s a szergelyek érkeztéig- pupos, esetleg csörgő, kiscsörgő (avagy kispupos), nagydácsia (mikor még voltak nagydácsiák....), zetorok, bobók vitték).
X.: Úgy látszik, ez valami Bz túrának let szervezve. Merthogy a Dény-Bilinye személyonat egy gigant, egy Dnz, egy Az, meg egy Bz. Ez így leírva hosszabb, mint a valóságban (UD?!).
XI.: Böröngd- Darvasd gyors, annó: böbe, Dnz, Az, vagy öt Bz. Azóta egy kicsivel ez is hosszabb lett.
XII.: Egykor volt... Dény-Ulka személy. No, tippet kérünk, mi? Bizony, jól lát a tisztelt olvasó, kiscsörgő az, kivételesen négytengelyes kocsikkal. Három Bhv, ha jól látom a képen.
XIII.: Ulkáig persze nem mentünk, elégnek bizonyult Függény. Akkoriban még nem jártak arra csörgők, nohabok. MDmot s "böbebaba" jelentette a rendszeres vonóerőt. Mert akkriban a negyvenes még nem volt villanyosítva, hidd el, oh nyájas olvasó! De hol van már a tavalyi hó- hát még a 91 téli? No mindegy. A bácsik tanácsa szerint vébészeti épülésünet leginkább holmi Bbmot+Bh+Ay+By személy szolgálná. Ezért hát elengedték ezt az MDmot+öt mellékkocsi gyorsot. Épp ezért is kaphattuk le a Szárnyaskerék úti sorompónál. A kisvasutat viszont nem néztük meg, mert úgyis csak csúnya pirs mozdonyok vannak rajta...
XIV.: olcsó vonatnak híg a leve.... poggyászkocsinak a vonat végére akasztottak egy MDmot-ot. Ez bizony elrontotta a gyönyörű összhatást!
XV.: Mivel a VB-Tanács (nem Tanács- VB!) szerint ennél jobban már úgysem ronthatja el utunk "szépségét" az a tény, hogy Hopcságot másodszorra is érintetjük, Fiktov-Nyugati pályaudvon szálltunk le. A sors szeszélyéből kifolyólag egy leós bölényesi személy mellé érkeztünk. Böbe búcsúzott, leó maradt. De azért azt sem gondoltuk volna DEC.23-án, hogy csak a villany-Hruscsovdízel búcsúzott, s az a két átokfiat még majdnem tíz évig marad, egészen 2002.Jul.30-ig. De ez már a következő magyaramáliai utam.
VÉGE! 

 
Pontos idő
 
Naptár a 2016-2017. évi menetrendi időszakra
2018. Július
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Weit und Breit - Élménybeszámoló
 
Mese egy vasútról
 
Irodalom
 
Kiemelt linkek

A VBClub további képei:

http://indafoto.hu/vbclub/
collections

A MÁV honlapja:

www.mav.hu

A MÁV-Start Zrt. honlapja: 

www.mav-start.hu

A MÁV-Cargo honlapja:

www.mavcargo.hu

A BKV Zrt. hivatalos honlaja:

www.bkv.hu

A Fővinform honlapja: 

www.fovinform.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja: 

www.met.hu

A Közlekedési Múzeum honlapja:

www.km.iif.hu

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Tartalom

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)