Tartalom
VB Club 12
 
Közérdekű Információk
 
Tudtad-e ...

...hogy még működik a honlap?

 
Irkák
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Képzelt képriport egy képzelt országból
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Impresszum

A VB Club 12 hivatalos honlapja. Szerkesztők: Farkas Balázs, Nagy Gergely Józsi E-mail : vbclub@citromail.hu

 
39

V4
Huszonegy júliusi morzsa 2002 évből

 Azt hiszem mindenhol ott vagyok. Utolsó köröknél s elsőknél, napi fogalomban s nosztalgiákban. Sokat utaztam. Most megfáradtam. És holnap avatják Kádárdüllőn az új kettőspályát! Nem, annyi erőm nincs, hogy leírjam mindazt, mit nékem anyai nagybátyám, Éol Ervin, a nevezetes Muzszikus, VB, irodalmár, s a természet (tudományok) nagy kedvelője -ki, mint muzsikus, persze a matematikát (merthogy az nem természettudomány!) sem vetette meg,- mutatott a változó Magyaramália ezer arcából. Kissráckorom üvegcserepei.
 Egyes utakra összeállt a nagy négyes (Miklós bácsi sajnos kilencvenhétben meghalt), máshova csak nagybátyámmal, esetleg Brahival mentem. A képek már mind sajátak, ezért előrre is bocsánatotk kérek... (Én még csak tanultam a Cmehát...)
I.: Cifrarévi csendélet. Piroska bebocsájtásra vár, míg egy cickány vagy tíz B-vel nyúzatni indul.
II.: No, egy jó kép van már az oldalon. Persze hogy nem én csináltam... De hátha a génekben rejlik ennek is a titka? Mindenesetre bűbájos fotó, villanyvasút a karácsonyfa alatt. Ganzamál gyártású Bbmot és V42, a kocsiket a kiválló minőségéről híres Bozsókd szállította. Illetve becsúszott egy távteher Ulka zetorjával. Hogy még igazibbnak tűnjék...
III.: Ez viszont már sajnos az én képem... Böbe valahol Igócsaród fele. Nem tudom miért, de nékem mindig ezek a pusztában száguldozó öttengelyes motorokat látom Beetoven hetedik szimfóniája második tételének első nótája alatt. Sokak kedvence, igazi sláger, de személy szerint nékem nem kedves. Ez a böbékre persze nem vonatkozik...
IV.: Miképp jártak körül a böbék Igócsaródot? A-változat esetén van hadrafogható kisdácsia, s az kispurizk a kéttengelyes MÁV-zöld kocsikkal normáltároló I-re.
V.: Böbe átmenőn megkerüli,
VI.: S rájár. Ha nem teljesül az első feltétel (azaz ez a B-verzió),
VII.: akkor egy tolatásvezető kalimpál a kocsisor végén, s a böbe tol ki (ez persze valamikor máskor készült, mint az előzőek...- figyeljük meg, a böbék sem ugyanazok!).
VIII.: Mivel ennek az igócsaródi utaknak legfőbb oka az volt, hogy csúnya piros vonattal kívántam utazni (Hisz A-n négy évig csodálhattam), nomeg egy jót böbézni), hát itt van kető is. A Zsenyérire szálltunk, talán régi szép emlékeink hatására... Mindegy, a jegyből futotta, hát fölszálltunk rá.
IX.: Zsenyér, a teherre itt egy másik csúnyapirosmozdony- Mk48-2002 jutott.
X.: Ismételten átkelltünk a Treppen, immáron nyáron, s ismételten itt állunk Darvasd vasútállomáson, kamerástul s várón. Nagydácsia még maradt, de a kocsik immáron négytengelyesek. A háttérben már látható a MAÁV legfrissebb beszerzése: használt szergely. Végre egy normális dízel-tehergép... legalább lehet(ne) kidobálgatni a mára lassan hatvan évessé váló dromedárokat (no jó, a leidősebb is fiatalabb mint A GyV...)
XI.: Nagy ugrás (ki is mondta? mikor? hol?- azt hiszem, Bartis Attila "Neil-avagy az emlékezés története"- novellájában rosszul emlékezett. Egy nappal siettete a nagy eseményt... S mint tudjuk, plusszal indított vonat még lehet, de minusszal?!) Bilinye, V47-005 gyorsvonat élén. A kocsik a bozsókdiak legújabb fejlesztése.
XII.: Neue Waggen, belülről. Hej, ezt a kényelmes morzsaszín hernyóülést aki kitalálta! Az embernek egyszerűen nincs kedve fölkellni belőle...
XIII.: Pedig föl kellene. Merthogy Bélesen gépcsere (Sehényig nincs póráz). M63-011. Nemsokára már sokkalta ritkább vendég lesz erre. (De legalább végre az ötvenesen valóban százhússzal mehetnek majd a gyorsok a százhuszas pályán...
XIV.: Sehényről még Dromedár hozza a terhet. Ti is meg lesztek tizedelve hamarost... Mit mondjak. Baromerős gép, vérbeli teher (max 60 km/ó), sorozatos pályagyilkos, a környezetvédelem szóról természetesen még csak nem is hallott... Igaz is, nagybátyám képei közt találtam egy igazi zwackkot-
XV.: 1987 február 17-én dromedár (M60-012 +2002.SzE.17.) viszi a darvasdi személyt. Igaz, nyáron úgyis kicserélték a pályát... De addig is szaporodtak a lassújelek...
XVI.: A villanygőtés Bükkönd-Béles személyt még M61-005 előfogatolja. Hát végetértek a negyvenes dízeleivel töltött szép idők? (Függényre költöztök...)
XVII.: Villanygőte?!
XVIII.: A kocsija hasonló a gyorséhoz, csak kissé Bhv-bb.
XIX.: Mikor még igazi Ganz-Jendrasikok adták a Komócs-Tírő személyt... Itt jegyzem meg, lassan vége lesz a jendró-klónok uralmának (bizony, már ők is elmúltak harminc évesek...). Győzedelmeskedett az ikaruszok támadása, bevették Saródot.
XX.: Talán akkor volt igagazán érdemes élni, mikor a két vetélytárs még ténylegesen vetélkedett, s ők vitték a Kuliszár-Sükköd személyt, nem holmi dízelgőték. M47-2032 és M46-2017 kereszeznek Komócsot, mögöttük még a jó öreg bozsókdi négytengelyesek (azóta már ők is közelebb kerültek Fiktovhoz).- Illetve maradtak a gyorsfordában. Komócs... Oly bályos a két fő és egy raktár vágányával... Amíg esetleg a "fővonal" vonatatai kereszteznek, addig a tírői szerelvény kihúz nagyjából a bejárati jelzőig. A kép hátterében erős nagyítóval ki is vehető...
XXI.: Bz kocsik ekkor már csak négy vonalon jártak. Abanovográd- Drezsina- Bucsu- Béder (3 as számot viseli a vasutak menetrendjében); Fiktov-Héllyalmás- Madaras- Igócsaród (15); Fiktov-Héllyalmás- Madaras- Kommány (16); s végezetül Kamak-Rahmány- Szelesbészkényszöllős (34). Mikor a zetor még Bz-kel fordult...  Képünkön Pécsóvárra érkezik M31-2004.
XXII.: 2002 juliusa. 102 évvel az után, hogy Szindbád az ügyvéd nejét kocsikáztatta, én találkoztam Bob heceggel. Látszott azért rajta, hogy törődnek vel Fiktov-Déli fűtőházban... Épp öt Bzx kocsit vitt Mikolád fele (így tehát ő volt a mezeimetrópótló...). (Egyébként pótolgatta ő Leopold Mozartot is. Bajlós előjelek...)
XXIII.: Ó, azok a kétezer kettő juliusi napok. Még keresztehetett Szegfűhalom kitérőben a két átokfiat (ld. fent). Azután julius 30-án megérkezett a három új villanygőte, s mindketten visszavonulhattak tizenkét évig megzargatott muzeális nyugalmukba (a mendemondák szerint Bölényesen). Julius 30? Akkor persze már újra otthon voltam. Még négy évet otthon is maradtam.
VÉGE!  

 
Pontos idő
 
Naptár a 2016-2017. évi menetrendi időszakra
2018. Július
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Weit und Breit - Élménybeszámoló
 
Mese egy vasútról
 
Irodalom
 
Kiemelt linkek

A VBClub további képei:

http://indafoto.hu/vbclub/
collections

A MÁV honlapja:

www.mav.hu

A MÁV-Start Zrt. honlapja: 

www.mav-start.hu

A MÁV-Cargo honlapja:

www.mavcargo.hu

A BKV Zrt. hivatalos honlaja:

www.bkv.hu

A Fővinform honlapja: 

www.fovinform.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja: 

www.met.hu

A Közlekedési Múzeum honlapja:

www.km.iif.hu

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Tartalom

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)